headermooi2

Binnen mijn praktijk MoOi maak ik gebruik van verschillende behandelingsvormen en therapieën. Behandelingsvormen die ik regelmatig inzet:

• Cognitieve Gedragstherapie www.vgct.nl
• EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) www.emdr.nl
• EFT (Emotionally Focused Therapy) voor partners www.eft.nl
• Schemagerichte therapie www.schematherapie.nl

Ik zet die behandeling in die het meest bij uw situatie en uw klachten past en waarmee ik denk de meeste voortuitgang te boeken. Het zal vaak een combinatie van diverse behandelingen zijn. Het is mijn streven om de behandeling zoveel mogelijk op uw persoon af te stemmen. Het uiteindelijk doel van de behandeling is om u sterker te maken en te leren omgaan met de uitdagingen en problemen die u in het dagelijks leven tegenkomt.

WERKWIJZE

Intakegesprek

Na het telefonisch contact volgt een intakegesprek. Dit is een kort persoonlijk gesprek van 30 minuten waarin u uw klacht(en) aangeeft en ik samen met u kijk naar uw hulpvraag. Het doel hiervan is om te kijken enerzijds of u denkt verdere hulp nodig te hebben en of u mij daarbij als therapeut wenst, anderzijds bekijk ik of ik u met uw hulpvraag kan helpen. Dit is de reden dat ik heb besloten hier geen kosten aan te verbinden. Hierna kunt u beslissen of u behandeling wilt. U mag er gerust even over denken, ik vind het belangrijk dat u er een goed gevoel over heeft en gemotiveerd bent om met uw klachten aan de slag te gaan.

Behandeling

Als u ervoor kiest om in behandeling te gaan, dan proberen we te achterhalen welke problemen u heeft en wat de mogelijke oorzaken zijn. Soms zijn meerdere intakegesprekken nodig om tot een goed beeld te komen. Daarna bespreek ik met u wat de gewenste doelen zijn en volgt het behandeltraject met een behandelplan.

De gesprekken vinden gemiddeld tweewekelijks plaats. Het aantal gesprekken is afhankelijk van uw klachten en persoonlijke behoefte.

Oefeningen voor thuis

Vaak geef ik oefeningen en opdrachten mee zodat u hier thuis (of in een andere omgeving) mee aan de slag kunt. Dit bespoedigt het proces. We bespreken de voortgang hiervan samen.

 Psychologiepraktijk MoOi Mispelbos 24  info@psychologiepraktijkmooi.nl 
 Psychologe Marion Stoffels 5066 MB Moergestel  06 – 5551 2526 / 013 – 513 2310