headermooi2

Ik ben Marion Stoffels, moeder van drie volwassen dochters en Psychologe. Ik ben tevens ervaringsdeskundige o.a. in het omgaan met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit, narcisme en ontwikkelingsstoornissen (ADHD/ADD en ASS). 

OPLEIDING en WERKERVARING

Sinds mijn jeugd heb ik grote interesse in mensen en hun gedrag. Na te zijn uitgeloot voor Psychologie ben ik na een tweetal studies (economie/rechten) in het bedrijfsleven gaan werken. Ondertussen merkte ik dat mensen mij vaak hun zorgen en levensverhaal toevertrouwden en dat mijn psychologische interesse bleef bestaan. Op een gegeven moment heb ik besloten hier beroepsmatig wat mee te doen en heb ik aan de Universiteit van Tilburg Psychologie gestudeerd. Na het behalen van mijn diploma heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd: basiscursus cognitieve gedragstherapie, schemagerichte therapie, oplossingsgerichte therapie en opleidingen tot EMDR master practioner en EFT therapeut.

Na mijn studie Psychologie heb ik enkele jaren met kinderen en jeugdigen gewerkt bij een SGGZ- instelling. Vervolgens heb ik 14 jaar gewerkt met cliënten van alle leeftijden met name volwassenen, in zowel de BasisGGZ als SpecialistischeGGZ. Naast dit werk, ben ik in 2015 mijn eigen Psychologiepraktijk MoOi gestart, omdat ik graag wil werken op een wijze zoals naar mijn visie psychische zorg gegeven zou moeten worden.

VISIE

Eigen kracht

De kern van de behandeling is u weer in contact brengen met uzelf, om uw eigen kracht te vinden. De meeste mensen bewegen in de loop van een leven een beetje van zichzelf weg, of zijn nog op zoek. In het leven kan er veel op iemands pad komen en kun je soms vastlopen. Er kunnen patronen zijn ontstaan die voor iemand zelf moeilijk te herkennen zijn, zeker als ze zijn ontstaan in de jeugd. En soms lukt het niet, wat je ook probeert, om er zelf weer uit te komen. Deskundige hulp hierbij kan zinvol zijn. Graag wil ik u op weg helpen om uw mogelijkheden en kracht te vinden. Samen onderzoeken we hoe u vanuit die kracht, uzelf het beste kunt helpen, nu en in de toekomst. We kijken naar wat uw klachten zijn, waar ze vandaan komen maar vooral waar u naar toe wilt. We formuleren behandeldoelen en gaan aan de slag, om te komen tot een leven met meer kleur, richting, energie en vooral een betere kwaliteit.

Kernpunten Werkwijze

Een aantal aspecten staan centraal in mijn manier van werken:

  • Het behandeltraject doorlopen we samen, keuzen worden in overleg gemaakt. Het is belangrijk dat u inzicht heeft in het proces en hier achter staat.
  • Ik werk op een warme, betrokken manier. Open en objectief, zodat u zich op uw gemak voelt tijdens de behandelingen en uzelf mag zijn.
  • U en uw klacht worden als uniek benaderd, zorg op maat waardoor uw behandeling voor een groot deel persoonlijk maatwerk zal zijn.
  • Ik benader u als mens, niet alleen vanuit uw klacht. Holistisch. U bent meer dan uw klacht, u bent een MoOi Mens. Met talenten en wensen, met aspecten die u moeilijk of gemakkelijk vallen. Met familie, vrienden en collega’s, met werk of juist niet. Al deze verschillende aspecten worden meegenomen in de behandeling.
  • De gebruikte methoden en technieken zijn evidence-based, zij hebben wetenschappelijk bewezen effectief te zijn.
 Psychologiepraktijk MoOi Mispelbos 24  info@psychologiepraktijkmooi.nl 
 Psychologe Marion Stoffels 5066 MB Moergestel  06 – 5551 2526 / 013 – 513 2310